ZO OVERLEEFT UW ACCU DE WINTERKOU

De vorst staat voor de deur met naar verwachting strenge vorst tot wel -12 graden in het oosten van het land. Deze temperaturen kunnen gevolgen hebben voor uw FLYER accu.

Niet rijden in de winter

Voor wie in de wintermaanden de FLYER niet gebruikt is het altijd verstandig om de accu uit de fiets te halen en deze gedurende de wintermaanden droog en op een vorstvrije koele plek te bewaren. Na enige tijd zal uw FLYER accu in een slaapstand geraken, waarbij er een optimaal laadniveau bereikt wordt voor opslag. De koele temperatuur zorgt ervoor dat het verouderingsproces door tijd minimaal is. Wilt u weer gaan fietsen, zorg dan dat de accu op kamertemperatuur is en laadt de accu net zolang op totdat de laadindicator van de lader uit gaat.

Doorrijden in de winter

Fietst u met uw FLYER door weer en wind, dan kunt u uw accu bij deze lage temperaturen het beste bij kamertemperatuur bewaren en laden. Zeker voor de temperaturen die de komende dagen voorspeld worden.

Vlak voordat u vertrekt in de kou plaatst u de accu terug in de fiets. Bent u wat langer onderweg dan is het raadzaam om een FLYER accuhoes* te gebruiken. Deze hoes zorgt ervoor dat de accu minder snel afkoelt en de warmte die ontstaat door ontlading beter bewaard blijft en de accu langer op zijn optimale bedrijfstemperatuur blijft.

Ondanks de genomen maatregelen zal uw actieradius minder zijn dan bij temperaturen boven de 10 graden. De omzetting van energie in de accu gaat door de kou minder snel en daarnaast zorgt het Battery Management System ervoor dat er minder vermogen vanuit de accu naar de motor gaat. Dit is noodzakelijk om de accu te beschermen en komt de levensduur ten goede.

De afname van actieradius door koude temperaturen is van tijdelijke aard. Zodra de voorjaarszon de temperaturen weer laat stijgen zal uw accu weer zijn normale actieradius bereiken.

Veiligheidstip

Onder droge omstandigheden zorgt u ervoor dat uw bandenspanning maximaal is om een optimale actieradius te bereiken. Echter met sneeuw is het beter om met een iets lagere bandenspanning te rijden. Dit gaat ten koste van uw actieradius, maar verhoogd wel de grip onder deze omstandigheden.

*Wilt u een accuhoes voor uw accu bestellen? Stuurt u dan een mail naar FLYER en vertel welke accu u heeft (merk, type) en bij welke dealer u deze accuhoes op zou willen halen.