ZIEN EN GEZIEN WORDEN OP UW E-BIKE

Wanneer de dagen korter worden en de nachten langer in de winter, is het vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat u zichtbaar bent in het donker. We hebben tips voor u over hoe u het best in het donker kunt worden gezien en hoe u veilig met uw e-bike kunt rijden.

Foto: FLYER Upstreet5 (modeljaar 2018)

Onderzoek toont aan dat fietsers de afstand waarop ze door automobilisten kunnen worden gedetecteerd drastisch overschatten. Daarom is het bijzonder belangrijk dat u duidelijk zichtbaar bent tijdens het rijden in de koude maanden van het jaar.

Lichten aan!

Het is het beste om ook overdag met uw lichten aan te rijden. Dit betekent dat u van ver zult worden gezien. Als u bang bent dat uw batterij hierdoor leeg raakt, kunt u gerustgesteld zijn: het batterijvermogen van de verlichting is verwaarloosbaar. Sommige van onze FLYER e-bikes hebben zelfs een dagrijverlichting.

Reflecterende kleding

Niet alleen uw fietsverlichting maakt u zichtbaarder voor uw omgeving, ook het dragen van reflectoren op uw lichaam maakt het gemakkelijker om gezien te worden als u op pad bent. Of u nu kiest voor functionele kleding met bedrukte reflecterende elementen, schoenen, een goed zichtbaar jasje of zelfs fluorescerende sokken, uw creativiteit staat u niet in de weg!

Het juiste contrast

Selecteer de juiste kleding voor dag en nacht. Fluorescerende kleding maakt fietsers overdag duidelijk zichtbaar, omdat zonlicht de kleding zal helpen onderscheiden van de omgeving. Als er echter geen zon is, is fluorescerende kleding niet effectiever dan het dragen van donkere kleding. Het volgende is van toepassing op fluorescerende kleding: fluorescerende kleding werkt bij daglicht, reflecterende kleding werkt ‘s nachts.

Verlicht uw e-bike!

Naast uw voor- en achterlichten zijn er nog andere lichtbronnen die op uw FLYER e-bike kunnen worden bevestigd:

  • Witte reflector vooraan: sommige koplampen vooraan hebben al geïntegreerde reflectoren. Als dit niet het geval is voor uw e-bike kan uw plaatselijke dealer u helpen om extra reflectoren te bevestigen.
  • Reflectoren op uw voorwiel en achterwiel: bevestig twee gele spaakreflectoren of wit reflecterend materiaal aan uw spaken zodat u duidelijk zichtbaar bent vanaf de zijkant.
  • Reflectoren op de pedalen: er moeten twee gele reflectoren aan de voor- en achterkant van het pedaal zijn.

De combinatie van fietslicht plus reflectoren op uw lichaam en e-bike zorgt ervoor dat u veilig bent en duidelijk zichtbaar wanneer u onderweg bent.