Zien en gezien worden op de e-bike

Wanneer de dagen korter zijn valt de duister sneller in. In dat geval is vooral goed zicht heel belangrijk.

Met onze tips ontdekt u hoe u het meest opvalt en veilig met de e-bike op pad kunt.

Licht aan!

Rijd overdag met de lichten aan zodat mensen u al van ver opmerken. Als u bang bent dat dit te veel batterij verbruikt, kunnen we die angst direct wegnemen. Het energieverbruik van de fietsverlichting is namelijk verwaarloosbaar.

Draag reflecterende kleding!

Niet alleen fietsverlichting maakt u beter zichtbaar in het verkeer, ook het dragen van lichtgekleurde kleding en reflectoren helpt om onderweg beter opgemerkt te worden. Er zijn legio mogelijkheden. Draag bijvoorbeeld een veiligheidsvest of functionele kleding met bedrukte elementen die reflecteren. Er zijn ook schoenen en sokken die fluoresceren.

Laat uw e-bike stralen!

Naast de voor- en achterlichten zijn er nog andere lichtbronnen die u aan uw FLYER e-bike kunt bevestigen:

  • Een witte reflector aan de voorkant: sommige koplampen hebben al geïntegreerde reflectoren. Als dit niet het geval is, geeft uw FLYER-dealer graag uitleg over de mogelijkheden voor een extra reflector.
  • Reflectoren op het voor- en achterwiel: bevestig twee gele spaakreflectoren of wit reflecterend materiaal op de spaak. Zo bent u ook vanaf de zijkant goed zichtbaar.
  • Reflectoren op de pedalen: aan de voor- en achterzijde van de pedalen moeten twee gele reflectoren zitten.
    Met de combinatie van fietsverlichting en reflectoren op het lichaam bent u tijdens de rit op de e-bike goed zichtbaar en zorgt u voor maximale veiligheid. Goede reis!