GRATIS E-BIKE TEST MOET POTENTIËLE E-BIKERS IN MAAND OVERTUIGEN

Een e-bike is allesbehalve een impulsaankoop. De nieuwste generatie elektrische fietsen is zeer geavanceerd, en dus hangt er een prijskaartje aan de high-end modellen. FLYER houdt daarom zo nu en dan een actie: het Zwitserse merk stelt daarbij testfietsen beschikbaar die potentiële e-bikers een tijdlang vrij mogen gebruiken. Roel en Margreet Stegeman proberen deze maand een van de nieuwste elektrische fietsen van FLYER uit.

Eind september vierden Roel en Margreet uit Deventer vakantie. Met een camper ging het stel naar Zwitserland, het land waar Roel jarenlang actief was geweest als internationaal vrachtwagenchauffeur. “Het is een schitterend land om te rijden, van noord naar zuid en van oost naar west. En ook is het een fantastische plek om te vertoeven. Twaalf jaar zijn we op vakantie geweest aan het Lago Maggiore”, zegt Roel trots.

Bij de jongste vakantie kruisten de passie voor Zwitserland en het chauffeursbestaan elkaar weer even. “Bij het transportbedrijf waarvoor ik jaren werkte, moest ik ook wel eens naar de fabriek van FLYER om daar fietsen te laden. We waren daar in de buurt en lazen in de campinggids dat je bij de fabriek kon kamperen. Daar hebben we een dag gestaan. Het was mooi om weer even op die plek te zijn, de service, met gratis stroom, was prima.”

Goed oordeel vellen

Na tien dagen door Zwitserland te hebben getoerd, kwamen Roel en Margreet thuis en bezochten zij een beurs. Daar maakten ze toevallig kennis met de mensen van FLYER . “We vertelden ons verhaal en wonnen zo een maand lang gratis e-biken op een FLYER GoTour5. Begin oktober is de e-bike geleverd”, zegt Roel. “Eigenlijk hebben we niet zo veel met fietsen – ik ben hartpatiënt – dus ik wil nu ondervinden of dit ons bevalt.”

Het echtpaar is de testperiode voorzichtig begonnen met een ritje van tien kilometer naar kennissen. “M’n vrouw volgde me met een scooter, zodat we konden wisselen in het geval ik het niet kon volhouden”, zegt Roel. “Het idee is nu om de ritten vanuit Deventer steeds iets te vergroten, zodat we een goed oordeel over de e-bike kunnen vellen. We willen nog een keer naar Apeldoorn, waar onze dochter woont.”