Welke tools onderweg niet mogen ontbreken

Wie regelmatig met een e-bike op pad gaat of langere ritten en trips plant, moet een klein gereedschapssetje bij zich hebben.

Maakt u graag langere dagtochten, een weekendtrip met bepakking op de fiets of zelfs een vakantie met de e-bike? Zeker tijdens langere tochten is het de moeite waard om een kleine toolkit bij u te hebben, zodat u in korte tijd kleine problemen zelf kunt herstellen.

Wat u moet inpakken in uw rugzak of zadeltas.

  • Een zogenaamde multitool (ook wel multifunctioneel gereedschap) met verschillende inbus- en torxsleutels, evenals schroevendraaiers, kettingtangen en spaaksleutel. U kunt daarmee snel een losse schroef aandraaien en bent zelfs voorbereid als de ketting breekt.
  • Een steeksleutel. Meestal is een 15 millimeter steeksleutel voldoende voor doorsnee fietsen.
  • Een bandenlichter om de band te verwijderen, bijvoorbeeld als u de band moet plakken.
  • Een bandenplaksetje met alle benodigdheden: een schuurpapiertje, plakkertjes en solutie.
  • Als u meerdere dagen op fietsreis bent, is het de moeite waard om een vervangende band mee te nemen.
  • Een minipomp waarmee u uw banden in een mum van tijd kunt pompen.

Om de juiste tool voor onderweg te vinden, kunt u uw FLYER-dealer om advies vragen. U bepaalt uiteindelijk zelf met welke gereedschappen of multitool u op pad gaat.

Zorg ervoor dat u uw FLYER e-bike regelmatig onderhoudt, zodat problemen zich niet voordoen en u vooral kunt genieten van uw geliefde e-bike. Lees onze tips of ga eens langs als een FLYER-dealer een workshop of cursus fietsonderhoud verzorgt.