Veelgestelde vragen

Meet uw binnenbeen lengte (vanaf de grond tot kruishoogte) en vermenigvuldig dit met 0,68. Wilt u een zadelpen op uw e-bike? Dan raden wij u aan een kleinere fietsmaat te nemen, omdat een zadelpen de fiets met zo’n 4 cm verhoogt. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de framemaat bij de lichaamslengte. Voor een goed advies verwijzen wij u naar één van onze dealers, zij kunnen u precies vertellen welke fiets bij u past. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Lengte (cm)  Framemaat (cm)
150 – 160 49
155 – 170 51
160 – 175 53
175 – 185 57
185 – 195 61
195 – 210 65

De FLYER dealer kan u vertellen welke FLYER geschikt is voor u. Klik hier voor de dichtstbijzijnde dealer. Naast onze verkooppunten kunt u ons vinden op verschillende beurzen en evenementen, waarbij u de fietsmodellen kan bekijken en testen. Klik hier voor het gehele overzicht aan events waar FLYER te vinden is.

U kunt een testrit bij één van onze dealers maken of op ons hoofdkantoor in Beverwijk. Bekijk hier de dichtstbijzijnde FLYER dealer en plan een testrit in of kom langs bij onze showroom.

Vind hier de dichtstbijzijnde FLYER dealer.

Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Uw FLYER e-bike is belastbaar tot een gewicht van 149 kg. Dit is het totaalgewicht van de fiets, berijder en bagage bij elkaar.

Bekijk hier de garantievoorwaarden.

Wanneer er een fout is opgetreden tijdens het invullen van het garantieformulier, kunt u de bevestigingsmail doorsturen naar [email protected] en de wijzigingen vermelden.

 

Het accu-nummer vindt u op de accu zelf. Per type fiets ziet u hieronder een foto met een pijltje waar u het juiste nummer kunt vinden.

Gotour 4 & 5 Gotour 6
Upstreet 1 & 2 Upstreet 5

Framenummers vindt u over het algemeen op de zadelbuis aan de kant van het kettingscherm. Bij vouwfietsen kan het framenummer soms op het balhoofd staan.

Vanaf 2018 is het framenummer ook te vinden op het frame achter de accu.

De levensduur van de accu is afhankelijk van het gebruik. Raadpleeg uw FLYER dealer voor het juiste advies over uw FLYER accu. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Bekijk de onderhoudstips voor meer informatie.

Tips om de levensduur van uw Li-ion batterij optimaal te benutten.

Een nieuwe Li-ion batterij altijd volledig opladen voordat u er mee gaat rijden. Dit geldt ook voor testritten, bij aflevering van de FLYER of als de batterij in slaapstand terecht is gekomen door langere tijd niet gebruiken.

Gebruik na de eerste oplading

Hierin maken we onderscheid tussen het gebruiken van een Li-ion batterij en het (langdurig) bewaren van uw Li-ion batterij. Onder gebruiken verstaan we het opladen van en het rijden met de Li-ion batterij.

Onder bewaren verstaan we het gedurende enige maanden opslaan van uw Li-ion batterij en is niet van toepassing op het niet gebruiken van enkele dagen.

Gebruiken batterij

 • Uw batterij functioneert hierbij optimaal als de batterij op kamertemperatuur is.
 • Opladen bij temperaturen onder de 10° Celsius, duurt veel langer omdat het chemische proces bij lagere temperaturen trager verloopt. Laden van een Li-ion batterij onder de 10° Celsius veroorzaakt interne schade en verkort de levensduur.
 • Laad de Li-ion batterij nooit op in de volle zon of vlak na een zware rit waarbij de batterij warm geworden is. Laden bij een temperatuur van de cellen hoger dan 30° Celsius gaat ten koste van de levensduur. Wacht met laden tot de batterij is afgekoeld.
 • Uw batterij gaat bij regelmatig gebruik langer mee. Weinig rijden in combinatie met bijladen veroorzaakt onbalans in het batterij management systeem. Rij uw batterij eens per 3 maanden volledig leeg.
 • Gebruik voor het snellader alleen in noodgevallen een. Snelladers verkorten de levensduur van uw batterij.

Tip: Rijd u in de wintermaanden op uw Flyer? Laad uw batterij binnenshuis op en plaats de batterij vlak voor vertrek in de fiets. De accu is dan warm (20° C) en zal de opgeslagen energie goed door geven aan uw motor. Het gebruik van een batterij beschermhoes is aan te bevelen.

De interne chemie van een batterij is gevoelig voor temperatuur en spanning (Volt). Om een batterij langdurig te bewaren en bij niet gebruiken van uw batterij gelden de volgende regels:

 • Bewaar de Li-ion batterij op een koele droge plaats tussen de 5° en 10° Celsius.
 • Voorkom grote temperatuurschommelingen. Hier kan condensvorming door ontstaan.
 • Laad uw Li-ion batterij vol en rij aansluitend de accu tot +/- 50% leeg.
 • De Li-ion batterij langdurig bewaren bij hogere temperaturen (>25°C) versneld het verouderingsproces als gevolg van tijd/temperatuur.
 • Een capaciteit lager dan 20% veroorzaakt meer slijtage.
 • Een capaciteit hoger dan 80% veroorzaakt meer slijtage.
 • Controleer om de 6 weken uw batterij. Of de capaciteit tussen de 50 en 75% is. Laad indien noodzakelijk 30 minuten bij.
 • Laad bij opnieuw in gebruik nemen de Li-ion batterij volledig op.

Tip: Bescherm uw accu met de Panasonic accuhoes!

Accessoires kunt u op onze website bestellen, klik hier voor onze online accessoires. Naast we webshop kunt u er ook voor kiezen om accessoires bij een FLYER dealer te bestellen. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Om de maximale actieradius van uw FLYER te bereiken is de belangrijkste factor de bandenspanning. De juiste maximale bandenspanning vindt u terug op de zijkant van uw band. Dit kan per type band verschillen. Iedere band zal langzaam zijn druk verliezen. Daarom is het raadzaam om dit 2 wekelijks te controleren en uw banden op te pompen met een FLYER fietspomp. Iedere bar minder in uw band zal leiden tot een actieradiusverlies tussen de 10 en 15%.

Is uw FLYER uitgerust met een D0 of D1 display, dan kunt u in uw display het motorvermogen aanpassen. Afhankelijk van uw wensen kunt kiezen voor de maximale ondersteuning of een grote actieradius.

De accu’s van de FLYER e-bikes kunnen met elkaar worden uitgewisseld, mits beide accu’s hetzelfde merk accu zijn en dezelfde serietype (bijvoorbeeld Panasonic Next Generation). Het gebruik van niet originele FLYER accu’s wordt afgeraden.

Voor het onderhoud van uw fiets verwijzen we u naar uw FLYER dealer. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Fietsonderdelen en dergelijke zijn uitsluitend verkrijgbaar via uw dealer en zijn niet direct te bestellen bij FLYER. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

De handleidingen worden bij de fiets geleverd. U kunt de handleidingen ook downloaden. Klik hier voor de gebruikershandleidingen.

Hiervoor kunt u contact opnemen met uw FLYER dealer. De dealer kunt verschillende opties met u doorspreken. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Heeft u problemen met uw FLYER e-bike? Neem dan eerst contact op met de dealer waar u de fiets gekocht heeft. Heeft u ter plaatse hulp nodig en bent u opzoek naar de dichtstbijzijnde FLYER dealer? Op www.flyer-bikes.com/int/find-a-dealer/ vindt u alle FLYER dealers wereldwijd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Gebruik onderstaand formulier om uw vraag te stellen. U ontvangt binnen 3 werkdagen antwoord op uw vraag per mail.

Sfeerfoto_Veelgestelde_Vragen

Ik wil de FLYER nieuwsbrief ontvangen