Veelgestelde vragen

Waar vind ik een FLYER dealer bij mij in de buurt?

Vind hier de dichtstbijzijnde FLYER dealer.

Waar kan ik een testrit maken?

U kunt een testrit bij één van onze dealers maken of op ons hoofdkantoor in Beverwijk. Bekijk hier de dichtstbijzijnde FLYER dealer en plan een testrit in of kom langs bij onze showroom.

Welke fietsmaat moet ik hebben?

Meet uw binnenbeen lengte (vanaf de grond tot kruishoogte) en vermenigvuldig dit met 0,68. Wilt u een zadelpen op uw e-bike? Dan raden wij u aan een kleinere fietsmaat te nemen, omdat een zadelpen de fiets met zo’n 4 cm verhoogt. In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de framemaat bij de lichaamslengte. Voor een goed advies verwijzen wij u naar één van onze dealers, zij kunnen u precies vertellen welke fiets bij u past. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Lengte (cm)  Framemaat (cm)
150 – 160 49
155 – 170 51
160 – 175 53
175 – 185 57
185 – 195 61
195 – 210 65

Hoe kies ik een e-bike die bij me past?

De FLYER dealer kan u vertellen welke FLYER geschikt is voor u. Klik hier voor de dichtstbijzijnde dealer. Naast onze verkooppunten kunt u ons vinden op verschillende beurzen en evenementen, waarbij u de fietsmodellen kan bekijken en testen. Klik hier voor het gehele overzicht aan events waar FLYER te vinden is.

Tot hoeveel kilogram is mijn e-bike belastbaar?

Uw FLYER e-bike is belastbaar tot een gewicht van 149 kg. Dit is het totaalgewicht van de fiets, berijder en bagage bij elkaar.

Hoe lang heb ik garantie op mijn e-bike?

Bekijk hier de garantievoorwaarden.

Hoe kan ik mijn online ingevulde garantieformulier aanpassen?

Wanneer er een fout is opgetreden tijdens het invullen van het garantieformulier, kunt u de bevestigingsmail doorsturen naar info@flyer-fietsen.nl en de wijzigingen vermelden.

 

Welke dealer heeft de e-bike die ik wil in de winkel staan?

Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Waar kan ik mijn framenummer vinden?

Framenummers vindt u over het algemeen op de zadelbuis aan de kant van het kettingscherm. Bij vouwfietsen kan het framenummer soms op het balhoofd staan.

Waar kan ik accessoires voor mijn e-bike bestellen?

Accessoires zijn uitsluitend verkrijgbaar via uw dealer en zijn niet direct te bestellen via FLYER. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Hoelang gaat de accu mee?

De levensduur van de accu is afhankelijk van het gebruik. Raadpleeg uw FLYER dealer voor het juiste advies over uw FLYER accu. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Wat kan ik doen om mijn actieradius (stroomverbruik ) te optimaliseren?

Om de actieradius te optimaliseren hebben wij een aantal tips:

  • Zet de ondersteuningsstand zo laag mogelijk.
  • Zorg ervoor dat de banden van uw fiets altijd op de juiste spanning opgepompt zijn
    De juiste spanning staat vermeld op de zijkant van de band.
  • Gebruik een lichte versnelling bij het wegrijden.
  • Laad het batterijpakket bij kamertemperatuur op. Het batterijpakket zal sneller opladen. Bij buitentemperaturen onder de 10 graden celcius, de accu op kamertemperatuur bewaren en vlak voor vertrek terug in de fiets plaatsen.

Kan ik een accu van een andere fiets gebruiken op mijn FLYER e-bike?

De accu’s van de FLYER e-bikes kunnen met elkaar worden uitgewisseld, mits beide accu’s hetzelfde merk accu zijn en dezelfde serietype (bijvoorbeeld Panasonic Next Generation).

Hoe onderhoud ik mijn fiets?

Voor het onderhoud van uw fiets verwijzen we u naar uw FLYER dealer. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Kan ik fietsonderdelen en dergelijke direct bij FLYER bestellen?

Fietsonderdelen en dergelijke zijn uitsluitend verkrijgbaar via uw dealer en zijn niet direct te bestellen bij FLYER. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Waar kan ik gebruikershandleidingen vinden?

De handleidingen worden bij de fiets geleverd. U kunt de handleidingen ook downloaden. Klik hier voor de gebruikershandleidingen.

Ik heb een oude High Speed fiets, hoe krijg ik deze op kenteken?

Hiervoor kunt u contact opnemen met uw FLYER dealer. De dealer kunt verschillende opties met u doorspreken. Vind hier uw dichtstbijzijnde dealer.

Zijn er FLYER dealers op mijn vakantieadres?

Heeft u problemen met uw FLYER e-bike? Neem dan eerst contact op met de dealer waar u de fiets gekocht heeft. Heeft u ter plaatse hulp nodig en bent u opzoek naar de dichtstbijzijnde FLYER dealer? Op www.flyer-bikes.com/int/find-a-dealer/ vindt u alle FLYER dealers wereldwijd.

Staat uw vraag er niet tussen?

Gebruik onderstaand formulier om uw vraag te stellen. U ontvangt binnen 3 werkdagen antwoord op uw vraag per mail.

Sfeerfoto_Veelgestelde_Vragen

Ik wil de FLYER nieuwsbrief ontvangen