TIPS VOOR HET ULTIEME E-BIKE REISAVONTUUR

Reizen per e-bike is een fantastische mogelijkheid om uzelf onder te dompelen in de natuur en om routes op een geheel nieuwe manier te ontdekken. Met de juiste planning en voorbereiding wacht een ongelooflijk avontuur op u. We onthullen hoe u uw volgende e-bike-tour tot een succes kunt maken.

FLYER Artikel Tips voor een ultiem e-bike reisavontuur

1. Bent u fysiek en mentaal voorbereid?

Alvorens aan een lange reis begint, zijn mensen zich ervan bewust dat reizen vermoeiend kan zijn, maar velen onderschatten het mentale aspect. Degenen die al een aantal avontuurlijke trips hebben gemaakt weten hoe moeilijk het kan zijn om de hele dag geconcentreerd te fietsen; zodat het ze het juiste pad fietsen en tegelijkertijd alert blijven voor het verkeer dat passeert. Neem dit mee in gedachten tijdens uw eigen fietsavontuur en wees flexibel.

2. Maak een kleine proefrit

Simuleer het begin van uw reis, idealiter; plan een overnachting. Hierdoor kunt u nauwkeuriger inschatten hoeveel kilometer u per dag af kunt leggen op de e-bike, en belangrijker nog wat u moet meenemen tijdens uw fietsreis! Op deze manier weet u wat u te wachten staat en begint u uw fietsavontuur met meer gemoedsrust.

3. Juiste bagagedistributie

Zorg ervoor dat het grootste deel van uw bagage achterop de bagage of in een rugtas geplaatst kan worden in plaats van de voorkant, bij het stuur. Dit maakt afdalingen veel aangenamer. Het dragen van te zware bagage aan het stuur legt namelijk veel druk op het stuurwiel, deze belasting voorkomt dat u veilig rijdt.

4. Plan realistische dagelijkse routes

Feedback van ervaren fietsers; verminder uw dagelijkse afstand met 20%! Als u niet in staat bent van tevoren een proefrit te maken, kan het voorkomen dat u uw vaardigheden overschat en denkt dat u meer kilometers aankunt dan u daadwerkelijk aan kan. Dit hangt ook af van uw gewicht, uw fysieke gesteldheid en uw verwachtingen alvorens u uw reis begint. En niet iedereen verwacht dezelfde dingen. Terwijl sommigen er de voorkeur aan geven om zoveel mogelijk in een zo kort mogelijke tijd af te leggen, plannen anderen graag pauzes in, genieten ze van het landschap en kunnen ernaar kijken terwijl ze rijden. Wat voor soort reiziger bent u? Door deze vraag te beantwoorden, kunt u een stap dichter bij uw ideale reis komen!

5. Heeft u vandaag nog ontbeten?

Als u reis langer dan vier dagen duurt of zelfs meerdere weken, is het belangrijk om onderweg langs grotere dorpen en steden te stoppen. Als u rekening houdt met dit punt wanneer u uw route plant, kunt u uw zelf regelmatig bevoorraden en korte pauzes inplannen.

6. Pak alleen de noodzakelike benodigdheden in!

Iedereen heeft deze tip al eens gehoord, maar past het nauwelijks toe: u eindigt altijd met meer bagage dan u echt nodig heeft. U weet maar nooit! Op een fysieke reis is minder echter meer. Nogmaals, een korte testrit is een goede voorbereiding voor u vertrekt. We hopen dat onze tips u helpen bij het plannen van uw fietsavontuur. Heeft u een speciale reis opgesteld? Schrijf ons dan via [email protected] We verheugen ons op uw ervaringen en avonturen met uw FLYER e-bike! Zin in nog meer inspiratie? Waarom leest u niet ons interview met Marijke de Bruin en haar man Jelle Groot? Het paar fietste afgelopen jaar de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostella in Spanje.