Nationale e-biketest van De Telegraaf

Bron: Vrij Fietsspecial van De Telegraaf, 20 april 2019

Honderd testfietsers, 35 e-bikes en ruim vierduizend testkilometers; de Nationale e-biketest van De Telegraaf in samenwerking met de Consumentenbond en Fietsersbond is hét houvast voor iedereen die een elektrische fiets wil aanschaffen.

In de Nationale e-biketest, test De Telegraaf in nauwe samenwerking met de Fieters- en Consumentenbond 35 e-bikes, ondergebracht in drie categorieën. Voor de test kwamen vier dagen lang ervaren fietsers – veelal leden van de Fietsersbond – naar het Gelderse Oosterbeek om op een selectief parcours van tien kilometer de elektrische fietsen te testen. Maar liefst twee fietsen uit het assortiment van FLYER deden mee in deze Nationale e-biketest.

In de categorie “Kracht op maat” werd de FLYER Gotour2 | 5.00 beoordeeld met een 7,8. Deze categorie met de meestverkochte e-bikes kenmerkt zich door zijn hoog rijcomfort, afwerkingsniveau en minder onderhoud. Voor de ‘stadsfietser’, senior en forens die wat ondersteuning kan gebruiken.

De FLYER Gotour5 | 7.10 werd in de categorie “Met alle gemak” beoordeeld met een 8. Deze categorie is vooral geliefd onder vakantie- en recreatiefietsers. Kenmerkend zijn de krachtige motoren en een hoog afwerkingsniveau. Deze fietsen beschikken over een derailleurversnelling. Voordeel daarvan is dat het systeem onder belasting gemakkelijker schakelt.

Lees de hele test in de Vrij Fietsspecial!