MET DEZE TIPS KOMT UW E-BIKE DE WINTER DOOR!

Door de koudere winterse temperaturen neemt de accucapaciteit van uw e-bike en daarmee ook de actieradius af. Net als bij uw smartphone is de accu tijdens lagere temperaturen zwakker. Hier kunt u niets aan doen, dit heeft te maken met de winterkou! Wel zijn er een aantal tips die wij u meegeven, zodat uw e-bike in optimale conditie blijft.

Met Deze Tips Komt U De Winter Door!

Accu

Bent u van plan op de fiets de kou te trotseren? Plaats de accu dan pas vlak voor vertrek in de fiets. Maakt u ook in de wintermaanden lange fietstochten, dan bevelen wij u aan om uw accu tegen de kou te beschermen met een accuhoes. De accuhoes zorgt ervoor dat de accu minder snel afkoelt en de warmte die ontstaat door ontlading met de accuhoes beter bewaard blijft. Als u doorfietst in de winter, bewaar de accu dan op een droge plek op kamertemperatuur, bij voorkeur binnenshuis en laad hem ook bij kamertemperatuur op.

Ondanks de genomen maatregelen zal uw actieradius minder zijn dan bij temperaturen boven de 10 graden. De omzetting van energie in de accu gaat door de kou minder snel en daarnaast zorgt het Battery Management System ervoor dat er minder vermogen vanuit de accu naar de motor gaat. Dit is noodzakelijk om de accu te beschermen en komt de levensduur ten goede.

De afname van actieradius door koude temperaturen is van tijdelijke aard. Zodra de voorjaarszon de temperaturen weer laat stijgen zal uw accu weer zijn normale actieradius bereiken.

Bescherming voor uw accu

Accuhoes voor de Panasonic 15 ampère accu. De hoogwaardige neopreen hoes beschermt de batterij tegen de kou en optimaliseert de prestaties onder winterse omstandigheden. Het biedt ook bescherming tegen stoten en krassen. Compatibel met FLYER Panasonic Next Generation 15 Ah / 36 V-accubakken.

Voordelen:

  • beschermt tegen kou en nattigheid
  • beschermt tegen krassen

Let op: deze accuhoes is alleen beschikbaar voor de 15 ampère Panasonic accu.