TIPS VOOR HET LENTEKLAAR MAKEN VAN UW E-BIKE

Hieronder volgen een aantal handige onderhoudstips die u gemakkelijk zelf thuis in de schuur uit kunt voeren, om uw e-bike voor te bereiden op de lente!

Tip 1. Grote schoonmaak

Maak uw fiets regelmatig schoon met een lauwwarm sopje met speciale shampoo voor uw e-bike. Zo verwijdert u gemakkelijk bodemmateriaal, zand en modder. Gebruik voor het wassen een normale spons, dus geen schuurspons. Een schuurspons beschadigt de lak van uw fietsframe. Spuit uw e-bike niet af met een hogedrukspuit, want een hogedrukspuit spuit het vet uit de lagers.

Zorg dat er geen water achterblijft na het wassen van uw e-bike. Is de e-bike opgedroogd? Wrijf de e-bike dan in met een poetsdoek en spuit hem vervolgens in met een waterafstotend en vuilwerende spray.

Tip 2. Smeren

Draai de ketting van uw e-bike rond en spuit deze dan in met een speciale kettingreiniger. Laat de reiniger even inwerken en wrijf de ketting dan grondig schoon met een poetsdoek. Spuit de ketting vervolgens in met kettingolie, gebruik hiervoor een kettingolie van goede kwaliteit. Denk erom dat u na het inspuiten van de kettingolie de ketting even licht schoon wrijft om spetters op uw kleding te voorkomen tijdens de eerst volgende fietsrit.

Tip 3. Nalopen onderdelen

Loop verschillende onderdelen van uw e-bike na, zoals de banden, de verlichting, de accu etc. Breng de banden op spanning en kijk of er geen lucht uit de band loopt. Verwijder eventuele steentjes en vuil in het profiel met een spons.

Alhoewel het langer licht blijft in de avonden, is goede verlichting onmisbaar. Controleer of uw verlichting voor- en achter werkt. Heeft uw e-bike een tijdje stilgestaan? Dan is het verstandig om uw accu te checken. Controleer of de accu nog voldoende capaciteit heeft. De capaciteit neemt namelijk af als de accu maandenlang niet in gebruik is geweest. Controleer ook of uw remmen nog goed functioneren.De boutjes en moeren die op uw e-bike zitten kunnen losdraaien of roesten, controleer ze hierop en vervang indien nodig roestige exemplaren.

Voor de grote lentecheck aan uw e-bike verwijzen wij u naar uw dealer. Wilt u weten waar al onze dealers zitten?