Inside FLYER: Bijzondere belevenissen

Deze maand biedt eventplanner Farah een inkijkje in haar wereld bij FLYER. Ze vertelt over de alledaagse hectiek tijdens het seizoen en over verfrissende ideeën voor nieuwe mogelijkheden voor gasten in de FLYER-fabriek in Huttwil.

FLYER eventplanner Farah

Van bloemenmeisje met een passie voor eventplanning tot een eventplanner met een passie voor bloemen. Zo zouden we Farah het beste kunnen omschrijven. Farah, opgeleid tot bloemist, ontwikkelde zich in de toeristische sector en merkte al snel dat het organiseren en plannen van evenementen nog beter bij haar past. Zo kwam ze terecht in het veelzijdige belevingsteam van FLYER. Ze bedenkt, plant en organiseert nu talrijke teamevents en belevingsuitjes voor individuele gasten.

“Tijdens het seizoen gebeurt er van alles”, stelt Farah. “Maar dat is ook wat ik zo leuk vind aan mijn werk.” Het seizoen begint in de lente en loopt door tot in de herfst. In die tijd bezoeken circa tienduizend gasten de FLYER-fabriek in Huttwil. Farah zorgt dat het hen aan niets ontbreekt en regelt de e-bikeritten voor bedrijven rond Huttwil, catering, technieklessen voor beginnende e-mountainbikers, rondleidingen door de fabriek, e-bikeverhuur, tochten en vaardigheidstrainingen. Op verzoek stelt ze ook complete belevingsaanbiedingen samen. Ontbreken er handen, dan springt Farah zelf bij als gids en leidt ze een rondleiding of groepstocht op de e-bike.

De dagelijkse gang van zaken bij Farah klinkt nogal stressvol. Ze blijft er echter rustig onder en bloeit op zulke drukke momenten juist op. Elke gast heet ze op hartelijke wijze welkom en elk event organiseert ze met passie en precies volgens de wensen van gasten. Ook buiten het piekseizoen, als de dagen korter en kouder zijn en er minder groepsaanvragen zijn, hebben Farah en het belevingsteam geen tijd om achterover te leunen.

In de rustigere wintermaanden gaat het erom dat het bestaande aanbod doorontwikkeld wordt en er nieuwe mogelijkheden bedacht worden. Op zulke momenten zet Farah ideeën op papier, bezoekt ze partners in de regio, berekent ze de prijzen en bepaalt ze doelgroepgerichte strategieën om de aanbiedingen te vermarkten. “Ook voor het seizoen 2019 is er wat veranderd”, vertelt Farah. “Zo hebben we nu de Bären-Tour in het programma opgenomen. Nieuw is ook een techniektraining op de e-mountainbike voor vrouwen.” Als Farah van ‘wij’ spreekt, heeft ze het over het belevingsteam van FLYER. “De eendracht is groot, we ondersteunen elkaar met alles. Deze teamspirit betekent veel voor mij”, gaat Farah verder.

Behalve de passie die Farah heeft voor haar werk en waarmee ze anderen prikkelt, is ook haar beroepsopleiding belangrijk. Als gasten iets in het cafetaria van FLYER eten, dan moet de decoratie perfect zijn en bijdragen aan de sfeer. En houdt ze in de aanloop naar Kerstmis een interne sessie voor collega’s, dan blijft de adventsversiering niet achterwege. Er zit dus heel veel variatie in het dagelijks werk van een eventplanner, zo blijkt.

Farah werkt sinds 2017 bij FLYER en is als eventplanner medeverantwoordelijk voor het bedenken, organiseren en uitvoeren van evenementen en aanbiedingen voor groepen en individuele gasten in de FLYER-fabriek in Huttwil. In haar vrije tijd speelt Farah volleybal, maakt ze sieraden, is ze graag in de natuur en gebruikt ze haar FLYER voor langere tochten.

Bent u geïnteresseerd in het bezoeken van onze FLYER-fabriek in Zwitserland?
Neem dan een kijkje op de website voor het maken van een afspraak.