Inside FLYER: allround en toch een specialist

Allround HR-medewerker Natasa vertelt deze maand over haar werk bij FLYER. Op de personeelsafdeling is voor haar geen dag hetzelfde. Het veelzijdige takenpakket vereist dat ze over veel zaken moet kunnen meepraten. Maar een generalistisch beroep is het zeker niet.

Oprecht, zelfverzekerd, geïnteresseerd; dit is hoe Natasa een sollicitant bij een gesprek begroet. Daarna stelt ze het bedrijf zo goed mogelijk voor, stelt ze haar vragen en geeft ze andersom zorgvuldig antwoord op de vragen die zij krijgt. “Het voeren van sollicitatiegesprekken en het leren kennen van mogelijke nieuwe medewerkers, is een bijzonder spannend deel van mijn werk”, vertelt Natasa. “En tegelijkertijd is het een interessante uitdaging.” Natasa werft immers mensen met zeer uiteenlopende functieprofielen, van softwareontwikkelaars en administratiemedewerkers tot marketingmanagers en productiemedewerkers.

Het werven van nieuwe medewerkers is echter maar een klein deel van Natasa’s werk. “Ik houd me veel meer bezig met interne processen”, verduidelijkt Natasa. Daarbij gaat het er bijvoorbeeld om dat medewerkers tijdig hun loon ontvangen, de verzekeringspremies netjes worden afgedragen en er ondersteuning is op strategisch vlak. “We vormen een klein HR-team. Met drie mensen zijn we verantwoordelijk voor het personeelsbeleid. Er zijn meer dan tweehonderd medewerkers, dus er is altijd wel iets te doen”, vertelt Natasa.

Allround HR-medewerker klinkt als algemeen, maar in werkelijkheid vraagt een dergelijk beroep om veel specifieke kennis. Natasa is niet alleen degene die de personeelsadministratie kan afhandelen, ze is ook goed ingevoerd in arbeidsrecht, het sociale verzekeringsrecht en fiscale regelgeving. Ze is daarnaast een vraagbaak voor de mensen van de boekhouding en verzekeringen, het aanspreekpunt voor sollicitanten en een vertrouwenspersoon voor medewerkers. Met haar open karakter staat ze geduldig voor iedereen klaar en neemt ze veel taken op zich.

Natasa is per toeval bij FLYER terechtgekomen. Ze had tot haar indiensttreding weinig gemeen met e-bikes en de fietsbranche, maar ze is maar wat gelukkig dat ze op dit pad terecht is gekomen. “Ik ben heel blij met mijn werk en heb inmiddels zelfs het e-biken ontdekt”, vertelt Natasa, die na een uitgebreide test een FLYER Upstreet1 heeft aangeschaft. “Doordat ik snel door de stad kan manoeuvreren kom ik nu bijzonder snel op mijn bestemming aan.”

Zo snel als Natasa met haar Upstreet1 door de straten rijdt, zo snel is ze ook weer terug op kantoor. Ze neemt de telefoontjes aan en bereidt zich voor op de sollicitatiegesprekken die eraan komen. Welke specifieke vragen moet ze ditmaal stellen? Een allround HR-medewerker moet overal over kunnen meepraten, maar een generalistisch beroep is het zeker niet.

Natasa werkt sinds 2018 bij FLYER. Als allround HR-medewerker is ze het eerste aanspreekpunt bij vacatures bij FLYER, neemt ze de personeelsadministratie op zich en is ze altijd een luisterend oor voor medewerkers. In de vrije uren brengt Natasa graag tijd door met haar hond, maakt ze mooie reizen naar verre landen, bezoekt ze concerten en rijdt ze op de FLYER Upstreet1.