HOE DE E-BIKE VAN FLYER HET LEVEN VAN BOUDEWIJN REDDE

Het beste besluit dat hij ooit heeft genomen? Boudewijn Camerlynck (70) uit het Belgische Hove hoeft er niet lang over na te denken. “Het is de aankoop van mijn elektrische FLYER-fiets geweest. De e-bike is de redding van mijn leven.”

In 2003 kreeg Boudewijn een vervelende mededeling te verwerken. “Ik had al langer klachten over mijn gezondheid. Na onderzoek bleek mijn hoofdkransslagader vernauwd. Deze zat voor 96 procent verstopt, dus mijn hart kreeg nauwelijks nog bloed en zuurstof toegevoerd. Ik liep een heel groot risico op een hartinfarct, zo maakten specialisten in het ziekenhuis me achteraf duidelijk.”

Boudewijn werd behandeld voor zijn fysieke probleem en zette in 2008 zelf een naar eigen zeggen enorm belangrijke stap op weg naar een gezonder leven. Hij besloot meer te gaan bewegen. “Zeven jaar geleden heb ik mijn FLYER gekocht. Dankzij deze e-bike heb ik echt plezier in fietsen gekregen. Anders was ik zeker en vast nooit zo intensief gaan bewegen. Voorheen was ik inactiever.”

Van één ding is hij overtuigd: “Ik heb geleerd dat bewegen de belangrijkste factor is voor een gezond leven. Ik moet regelmatig op controle bij de cardioloog. Die heeft me gezegd: ‘Meneer Camerlynck, alles is perfect’. De cardioloog bracht me zo de bevestiging van wat ik zelf al voelde: ik ben fit. Misschien wel fitter dan ooit tevoren”, aldus de zeventigjarige Vlaming.

“Na al die jaren rij ik nog steeds met dezelfde accu. Sterker nog: ik heb nog nooit naar de dealer terug hoeven gaan om een technisch probleem te laten verhelpen.”

Trouw aan FLYER

In de zeven jaar dat Boudewijn nu rondrijdt met de elektrische fiets van FLYER, heeft hij al meer dan 81.000 kilometer op de teller gezet. “Ik woon in Hove, vlak bij Antwerpen. Elke dag ga ik één of twee keer op de fiets naar een bos, niet al te ver van mijn huis. Daar geniet ik van de natuur en omgeving. Al die ritten bij elkaar maken dat ik gemiddeld 34 kilometer per dag fiets.”

Langere tochten heeft hij tot dusver nauwelijks gereden. “Afgelopen jaar heb ik in één keer 190 kilometer gefietst in twee dagen tijd”, aldus Boudewijn. “Het is wel de bedoeling om langere tochten te gaan maken. Zo wil ik graag naar Nederland, Denemarken en Zwitserland rijden. Daarvoor ga ik op zoek naar een nieuwe e-bike. Het merk FLYER blijf ik trouw. Een betere kwaliteit is er niet.”

Waarom hij bij het merk zweert, weet hij moeiteloos uit te leggen. “Na al die jaren rij ik nog steeds met dezelfde accu. Sterker nog: ik heb nog nooit naar de dealer terug hoeven gaan om een technisch probleem te laten verhelpen. Wat ik wel heb vervangen: een tandwiel, de banden en de ketting. Pure slijtage. Maar goed, dat is niet meer dan normaal na 81.000 kilometer.”