GEZONDER EN FITTER GEDURENDE HET HELE JAAR

Fietst u het hele jaar door? Gefeliciteerd, dit betekent dat u deel uitmaakt van de groep mensen die krachtiger en gezonder door het leven gaan. Hoewel de meeste mensen zich bewust zijn van het feit dat fietsen gezond en verkwikkend is, weet niet iedereen dat dit gezondheidsbevorderende effect alleen optreedt als je het hele jaar door regelmatig fietst.

FLYER_Blog_Gezond_Fit_Jaar_Ebike

Minder vaak ziek en met een goed humeur

Mensen die lopen of fietsen naar het werk zijn gemiddeld twee dagen pr jaar minder ziek dan degenen die naar het werk rijden. Dit was een van de bevindingen van de enquête “Mobiliteit en gezondheid” uitgevoerd door EcoLibro en de werkgroep voor mobiliteitsonderzoek aan de Goethe-universiteit in Frankfurt. Zij concludeerde ook dat kiezen voor fietsen het hele jaar door zinvol is in termen van gezondheid. Mensen die alleen in de zomer fietsen, zijn net zo vaak ziek als chauffeurs, namelijk iets meer dan vijf dagen per jaar.

Heb je ooit de fiets-trein combinatie geprobeerd?

De gemiddelde reis naar het werk is rond de 17 kilometer. Voor afstanden van deze lengte en meer, is de aanbeveling voor de winter om de bus of trein voor het grootste deel van de reis te gebruiken en om uw fiets voor de eerste en laatste kilometers te gebruiken. In de zomermaanden bespaart u uzelf de kosten van het openbaar vervoer en dekt u de hele reis op uw e-bike – althans voor een deel van de tijd.

Ruimtebesparende speedster voor in de stad

Helaas zijn er vaak beperkingen bij het nemen van fietsen in het openbaar vervoer en is het niet altijd mogelijk om fietsen mee te nemen in treinen, het is maar goed dat onze FLYER Pluto bestaat. De Pluto kan tijdens uw treinreis worden opgevouwen, waardoor u ruimte wint en de fiets gemakkelijk vervoerd.

Licht aan met één druk op de knop

Het zicht is over het algemeen slechter in de winter. Het is het beste om uw voor-en achterlichten altijd ingeschakeld te houden en om contrastrijke kleding plus extra reflectoren te dragen, zodat andere weggebruikers u gemakkelijk kunnen zien.

Wees voorzichtig met bekende slipgevaren, zoals natte bladeren of bevroren oppervlaktes. Probeer uw snelheid aan te passen aan de situatie en de weersomstandigheden. Pas op bij abrupte bochten en vermijd hard remmen. Als u vijf minuten eerder dan normaal van huis vertrekt, kunt u in de winter genieten van een rustige en ontspannen reis naar uw werk.

Een kleine tip: Als u de bandenspanning van uw e-bike enigszins verlaagt, verbetert u de grip van de banden op de weg. Houdt er wel rekening mee dat als uw de spanning van uw banden verlaagt de actieradius afneemt.