GATES BELT DRIVE

Vanaf modeljaar 2018 worden de FLYER e-bikes in veel uitvoeringen geleverd met een GATES Carbon Belt Drive. Op de website van www.gatescarbondrive.com vindt u informatie over hoe om te gaan met deze aandrijfriemen.

Gates Belt Drive

Gates Belt Drive: FLYER Upstreet5

Naast een juiste uitlijning van het achterwiel is de spanning van de Carbon Belt drive erg belangrijk. Bij een te lage spanning zal de Carbon Belt voortijdig slijten. Als er naast een te lage spanning ook met een hoge ondersteuning en in een zware versnelling weggereden wordt, is de kans groot dat er op korte termijn schade ontstaat aan de Carbon Belt. Bij een te hoge spanning bestaat de kans dat de lagers van motor en achteras te zwaar belast worden en voortijdig verslijten. Het is van belang dat de juiste spanning toegepast wordt.

In onze FLYER werkplaats hebben wij inmiddels diverse spanningsmeters getest. Hieruit is gebleken dat de spanningsmeter die verkrijgbaar is bij ELAN het beste voldoet. Verwar dit gereedschap niet met een Parktool Belt meter.

Gereedschap Gates

Spanningsmeter ELAN

Verder zijn de apps die geïnstalleerd kunnen worden op uw iPhone en Android telefoon ook erg nauwkeurig. Deze apps maken gebruik van de trillingsfrequentie die ontstaat bij het aanslaan van de Carbon Belt.