“EN ROUTE” MET MODERNE FLYER E-BIKE

Fietsen in vakantietijd is iets wat we graag doen. Met name als we naar heuvelachtige bestemmingen verkassen, zijn het de e-bikes die achter op de auto of caravan meegaan. Voor komend seizoen komt FLYER met de vernieuwde Gotour6-serie. Het is een fiets die ontworpen is in het Zwitserse Huttwil en dus niet schrikt van een Toscaanse heuvel of Zuid-Limburgse helling.

En route met moderne FLYER e-bike

Foto: FLYER Gotour6

Krachtige motor

Alle vijf modellen uit de Gotour6-serie hebben een middenmotor van Bosch: de Active Line Plus. We kennen deze al langer en telkens als we deze proberen, vallen twee dingen op: de krachtige ondersteuning en de stille werking. Vooral bij het optrekken merk je meteen dat de e-bike er zin in heeft. Dat komt door het hoge koppel van de middenmotor (50 newtonmeter). Dat hij uiterst stil is merk je tijdens de rit. Of beter gezegd: je merkt het eigenlijk niet. Doordat je met zo’n stille motor te maken hebt, vergeet je soms dat je fietst.

Mooi design

FLYER is met de Gotour6 bij de tijd. De accu, een Bosch PowerTube 500, zit namelijk geïntegreerd in de onderbuis, precies volgens de huidige trend. Dat heeft verscheidene voordelen. De belangrijkste, zo merken we bij de testrit, is de solide wegligging. Ook de hydrogevormde buizen zorgen voor een stabiele rijervaring. En niet alleen dat: ze maken het frame licht en stijf. Er zijn drie frametypes (comfort, mixte en cruiser) in drie framekleuren: black matt, jeans blue en classic red. Let op: niet alle modellen uit deze serie zijn in alle kleuren verkrijgbaar.

Verschillende versnellingen

De Gotour6-serie bestaat dus uit vijf modellen. Naast enkele detailverschillen is er een duidelijk onderscheid tussen al deze familieleden: het versnellingssysteem. De Gotour6 5.00 heeft Shimano Nexus 8 en een ketting, de Gotour6 5.10 heeft Shimano Deore, ook met ketting. De andere drie hebben alle een duurzame en onderhoudsarme riemaandrijving (Gates). De Gotour6 7.03 beschikt over Shimano Nexus 8, de Gotour6 7.23 over Enviolo TR en de Gotour6 7.83 over de Rohloff Speedhub. De twee laatstgenoemde modellen kunnen tegen een meerprijs nog iets exclusiever uitgevoerd worden.

Gemak van FLYER

Bij de Gotour6-modellen zorgt FLYER  voor flink wat gemak. Zo zien we de speedlifter – typisch iets van FLYER – terug op deze fietsen. Daarmee is het stuur heel gemakkelijk te verstellen. Als je naar de camping in de Ardennen vertrekt, bijvoorbeeld, kun je met de speedlifter ook het stuur dusdanig verstellen, dat hij gemakkelijker mee op reis gaat. Tot slot is er nog iets wat gemak geeft: het feit dat je maar één sleutel nodig hebt voor het fiets- en accuslot.

Bron: Vivocyclo 

Vivocyclo