Bikepacking: haal het avontuur in je naar boven

Of je nou een nacht ertussenuit gaat, een weekendtrip maakt of uitgebreid vakantie viert. Waarom zou je het avontuur niet eens aangaan met een e-bike?

Even weg van de dagelijkse sleur, alleen zijn. Je maakt alles gereed en fietst er vervolgens in een mum van tijd lustig op los. Zeg nou zelf: wat is er mooier dan op een aangename lenteavond met de FLYER e-bike onderweg te zijn, zonder dat je je ergens om bekommert? Het hoeft niet meteen een grote fietsvakantie te zijn; een lang weekend of een uitje met een enkele overnachting is meestal ook al heel fijn en voldoende om de batterij weer op te laden. Na thuiskomst kun je er weer tegenaan.

De juiste fiets

Degene die alleen van huis gaat en een enkele overnachting boekt, geniet van de tijd. De enige metgezel die hij of zij heeft, is een fiets en daar moet op gerekend kunnen worden. Een veelzijdige alleskunner is gewenst, een model dat zowel op het asfalt als off-road goed zijn werk doet. Eén ding hebben alle fietsen gemeen: ze presteren goed in én de stad én de bergen. Dankzij de hoge kwaliteit van de spatborden, bagagedragers, verlichting en pootstandaard zijn deze fietsen de perfecte reisgenoten voor lange trips met bagage, ook als je even buiten de gebaande paden gaat.

De perfecte route

Fietsvakantie? Een lang weekend? Een tocht met een enkele overnachting? Heb je nog geen idee voor een route? Dan komt de navigatieapp Komoot meer dan goed van pas. Voor de rit met enkele overnachting wil je waarschijnlijk niet zo ver gaan – de volgende ochtend word je misschien wel weer fris op kantoor verwacht – maar in een lang, vrij weekend wens je wellicht iets grotere afstanden. Denk bij de routeplanning na over de overnachting. Is er een kampeerplaats of een fietshotel langs de weg? Als je met een slaapzak, mat en tent reist, besef dan dat je niet overal zomaar en zonder toestemming kunt overnachten. Stel de grondeigenaar op de hoogte van je plannen. De meeste mensen hebben er niets op tegen, mits je het terrein de volgende ochtend weer achterlaat zoals je het ook aantrof.

De juiste uitrusting

Doorgewinterde outdoorfans hebben waarschijnlijk een uitgebreide kast vol met spullen en toebehoren voor de fietsrit. Maar ook beginners moeten over de nodige uitrusting beschikking. Let erop dat de bagage onderweg niet te zwaar is en dat deze op de juiste manier op de e-bike is gepakt. Vergeet niet om passende kleding mee te nemen voor onderweg en voor de overnachting. Denk er ook over na wat je de volgende ochtend aantrekt en nodig hebt. Neem zo veel als nodig mee, maar beperk de hoeveelheid spullen wel. Te veel ballast kost je onnodig veel kracht.

Lees ook: Alle pakregels voor bikepackers op een rij

Genoeg tips gehad? Begin je volgende FLYER e-bike avontuur!