BEDRIJFSPROFIEL

FLYER e-bikes is sinds juli 2017 overgenomen door de inkoopcoöperatie Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft (ZEG). ZEG is een coöperatieve vereniging die bestaat uit ongeveer 960 onafhankelijke fietsdealers. Het bezet een sterke positie in de belangrijkste Duitse markt in termen van zowel fietsverkoop als inkoop. Het aankoopaanbod voor de overname werd geaccepteerd door Biketec’s meerderheidsaandeelhouder, EGS Beteiligungen AG (Zürich), op 25 juli 2017.

Momenteel worden FLYER e-bikes nog steeds ontwikkeld, geproduceerd en verkocht door het bedrijf Biketec AG. Het traditionele Zwitserse merk FLYER is de afgelopen jaren een wereldwijde speler geworden. Biketec AG werd in 2001 opgericht en nam de activiteiten van FLYER over van zijn voorganger BKTech AG. De groei van het bedrijf maakte een overstap van Kirchberg naar een nieuwe locatie in Huttwil in 2009 noodzakelijk.

Maximale productiecapaciteit staat op 400 FLYER e-bikes per dag. Met meer dan 200 werknemers is Biketec AG de grootste werkgever in de regio. Het bedrijf heeft de volgende dochterondernemingen: FLYER Service GmbH in Filderstadt (Duitsland), Bike-Tech AT Handels GmbH in Bad Goisern (Oostenrijk) en Amazing Wheels B.V. in Beverwijk (Nederland).

E-bike specialist sinds 1995
In een pioniersrol sinds het begin van de jaren negentig, heeft Biketec AG een schat aan solide ervaring met de FLYER e-bike verzameld en een aanzienlijke impact gehad en bijgedragen aan de consolidatie van ontwikkelingen in de e-bike-sector. Deze knowhow is geïntegreerd in alle dagelijkse activiteiten van het bedrijf. Biketec AG is marktleider voor e-bikes in Zwitserland.

De belangrijkste markten zijn Duitsland, Oostenrijk en Nederland. Biketec AG werkt met ongeveer 300 FLYER-dealers in Zwitserland, 450 in Duitsland, 300 in Nederland en 90 in Oostenrijk. Dankzij dit dichte netwerk kan Biketec AG nauwe relaties onderhouden met eindklanten en op hun behoeften inspelen.

Eigendom van Biketec AG
Biketec AG is een naamloze vennootschap. Sinds juli 2017 is het bedrijf in handen van de coöperatieve inkoopcoöperatie ZEG Zweirad-Einkaufs-Genossenschaft eG, die haar hoofdkantoor in Keulen, Duitsland heeft. Met meer dan 1.000 aangesloten bedrijven is ZEG Europa’s grootste vereniging van fietsdealers en behaalde het een omzet van 660 miljoen euro in 2016.

Over FLYER