BEDRIJFSFILOSOFIE

Visie
FLYER zag als één van de eerste het nut van elektrisch fietsen. Voor de komende jaren voorziet FLYER een verdere verbreding van de markt voor elektrische fietsen. Naast de reeds bestaande groep van recreatieve fietsers die de elektrische fiets omarmd heeft, als middel om hun actieve vrijetijdsbesteding te intensiveren, zullen ook forenzen, gezinnen en scholieren de elektrische fiets in toenemende mate gaan inzetten om in hun dagelijkse mobiliteitsbehoefte te voorzien. FLYER is volledig gericht op de behoeften van haar klanten en handelspartners. Alle producten worden gekenmerkt door een klantgerichte toegevoegde waarde in termen van voordelen, een hoog niveau van functionaliteit en innovatieve diensten. Ons doel is om vanaf het begin onze klanten en partners van de beste Zwitserse kwaliteit te voorzien, om betrouwbaar te zijn in termen van onze producten en diensten en om op te vallen door middel van hoogwaardige diensten.

Missie
FLYER wil mensen stimuleren om in beweging te komen en een optimale fietsbeleving laten ervaren. Ongeacht of men liever sportief, ter ontspanning of in het stadsverkeer onderweg is, biedt FLYER een geheel eigen e-bike die comfortabel en betrouwbaar is. Perfect afgesteld op de wensen en behoeften van de klant, zodat diegene altijd en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel is. Daarmee kan onze klant altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk de gewenste bestemming bereiken.

‘‘Mensen stimuleren om in beweging te komen en hen een optimale fietsbeleving geven’’

Strategie
Het productassortiment ontwikkelt FLYER zelf zodat verzekerd is dat de producten perfect aansluiten op de behoeftes van haar klanten. Dit doen wij niet alleen met onze eigen medewerkers die een passie voor fietsen hebben, maar ook middels een exclusief dealernetwerk, dealers die dezelfde waarden hanteren in hun bedrijfsvoering, zodat naast een hoogwaardig product ook de kwaliteit van de service optimaal is.

Segmenten
FLYER heeft haar collectie e-bikes verdeeld in drie logische categorieën die naadloos aansluiten bij het gebruik:

Tour: De FLYER Tour e-bikes zijn ideaal voor dagelijks gebruik en of lange fietstochten. Kenmerkend aan de FLYER toerfietsen is dat ze over een maximaal comfort, een rechte zithouding en zeer hoge stabiliteit beschikken. Grote afstanden worden afgelegd met een minimale krachtsinspanning.
Urban: De FLYER Urban e-bikes kenmerken zich door een modern en sportief ontwerp passend bij de stedelijke dynamiek. Met de FLYER Urban e-bike wordt een bestemming snel op een milieubewuste en sportieve manier bereikt. Ideaal voor woon- en werkverkeer.
Mountain: De FLYER e-MTB’s zijn ontworpen om de meest extreme en  moeilijke terreinen met gemak de baas te zijn. Ze veranderen zelfs het meest  onmogelijke traject tot een persoonlijk speelterrein.

Kerncompetenties
De FLYER e-bikes kenmerken zich door kwaliteit, comfort, betrouwbaarheid en innovatie. Deze kenmerken vertalen zich in prestaties, een hoge mate van functionaliteit en innovatieve diensten, waarbij de modernste rijwieltechnologie toegepast wordt. Ons doel is om klanten en partners te voorzien van de beste Zwitserse kwaliteit. Deze merkwaarden/kerncompetenties komen terug in onze producten. Hieronder een nadere toelichting:

 • Zwitserse kwaliteit
  Kwaliteit staat bij ons centraal, dit is toe te schrijven aan onze focus en knowhow als exclusieve e-bike fabrikant uit Zwitserland. Wij bouwen al decennialang FLYER e-bikes. De combinatie van veiligheid, stabiliteit, comfort en een hoge mate van functionaliteit met gebruiksgemak resulteren in een lange levensduur van onze e-bikes. We vervullen elk doel, elke behoefte en de meest uiteenlopende eisen die aan e-bikes gesteld worden. Daarvoor worden de FLYER e-bikes ontwikkelt op basis van stabiele, hoogwaardige frames waar elk detail zorgvuldig doordacht is en waar de componenten nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn.
 • FLYER garantie
  Als Zwitsers bedrijf hechten wij veel waarde aan premium kwaliteit, waarbij wij onze klanten consistente en hoge productkwaliteit bieden. Dit komt tot uiting in onze uitzonderlijke lange FLYER garantietermijn. FLYER staat garant voor vele jaren fietsplezier!
 • Innovatie 
  FLYER heeft als een van de pioniers op het gebied van e-bikes jarenlange ervaring met continue innovatie om de beste e-bikes te ontwikkelen. FLYER was haar tijd vooruit toen ze als eerste e-bikes met een middenmotor uitbracht. En ook nu weer met de introductie van het FIT systeem. Het FIT-systeem is ontwikkeld om perfect aan de wensen van de klant te voldoen; betere fietsondersteuning door gebruik van een automatisch schakelende motor en meer feedback over de prestatie van de berijder. Deze technologie is uniek op de markt. Binnen FLYER ligt de focus bij het ontwikkelen van e-bikes op de toekomstige klantbehoefte.
 • Bereik
  Het bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen de geselecteerde motorondersteuning, de geografische gesteldheid, de bestrating en niet in de laatste plaats het gewicht van de berijder en de bandenspanning een bepalende rol. Bij FLYER kan de klant de accucapaciteit afstemmen op het verwachte gebruik, doordat wij een zeer breed assortiment aan accu’s bieden met capaciteiten van 432 Wh tot maar liefst 648 Wh.

Over FLYER