Elektrische fiets van Flyer

Wanneer Flyer over E-Bikes spreekt, heeft ze het niet alleen over frames en spaken, maar over rijplezier en een leuk leven, samen met Zwitserse kwaliteitsproducten en een passie voor het fietsen. Daarom zet Flyer met het nieuw ontwikkelde, veelzijdige assortiment in op een bewuste en duurzame manier van leven en een actieve en gezonde vrijetijdsbesteding. Ongeacht of u nu liever sportief, ter ontspanning of in het stadverkeer onderweg bent, biedt Flyer u een geheel eigen E-Bike, precies zoals u die wenst, zodat u in elke levenssituatie en onder alle omstandigheden flexibel en mobiel bent. Daarmee kan u altijd veilig, comfortabel en milieuvriendelijk op uw bestemming aankomen.

Zwitserse kwaliteit, Innovatie & traditie

Sinds 1995 bouwt het Zwitserse Biketec Flyer E-Bikes. De modernste rijwieltechnologie, innovatief design en ambachtelijke zorgvuldigheid, dat is een traditie die we willen hooghouden. De Flyer modellen zijn daarom altijd meer dan alleen een optelsom van hun onderdelen. In de fabriek in het 'centraal afgelegen' Huttwil aan de rand van het idyllische Emmental hebben de ongeveer 200 medewerkers steeds één hoofddoel voor ogen: innovatieve oplossingen combineren met een uniek en herkenbaar design en Zwitserse kwaliteit. Daarbij staat de vraag van de klant centraal, want alleen zo kunnen de speciaal opgeleide Flyer dealers van Flyer een eindproduct met de beste onderdelen en de beste afwerking bieden.

100% Flyer voor elk gebruik

Al sinds de oprichting ontwikkelt Flyer E-Bike's aan de hand van vragen van de klant en van de nieuwe mogelijkheden die de technici bedenken. De combinatie van dat uitgangspunt, de modernste technologie en de beste onderdelen leidt tot uw Flyer; betrouwbaar, eenvoudig te bedienen, comfortabel en kwalitatief hoogwaardig.

100% eerlijkheid!

Voor de beste kwaliteit, duurzaamheid en optimale functionaliteit besteedt Flyer extra aandacht aan de aandrijving, remmen en versnellingen, met zorgvuldig geselecteerde onderdelen. Flyer hecht zeer aan de know-how van de fabrikanten van de onderdelen die ze gebruiken. Ze besteden er bijzonder veel aandacht aan, dat hun waarden ook terug te vinden zijn in de Flyer E-Bikes. Dat onderstreept de pretentie om Premium E-Bikes met de beste prijs-prestatieverhouding te produceren.

100% Swiss Quality!

Een optimale combinatie van Zwitserse aandrijftechniek en de know-how van de lokale, nationale en internationale leveranciers van hoogwaardige rijwielonderdelen vormen de basis voor een flexibele, klantgerichte productie in de Flyer fabriek. Wij nemen Zwitserse kwaliteit serieus, van de ontwikkeling tot de klantenservice.

100% uw keuze!

De deskundige Flyer dealers adviseren u op meer dan 300 locaties in de Benelux. Uw Flyer wordt na bestelling aan de hand van uw wensen uitgerust en aan uw dealer geleverd.

100% tevreden!

Wij zorgen ervoor dat u de beste E-Bike krijgt, welke optimaal aan uw wensen voldoet.

Flyer staat voor een doordachte productie

Alle Flyer E-Bikes worden in deze moderne fabriek in Huttwil gemonteerd. De fabriek is in 2009 gebouwd volgens de Minergie® P-norm (Passiefhuis). Als een van de eerste in zijn soort kreeg het gebouw de onderscheiding van de Minergie-Vereinigung. Een warmtepomp haalt de warmte uit de diepte en de geïntegreerde ventilatie vermengt tot 90% van de overtollige warmte met de schone aangevoerde lucht. Overtollige warmte wordt tijdens de zomer aan de aarde teruggegeven.

Een 40 kubieke meter grote regenwaterinstallatie voorziet de toiletspoelingen, de fietsenwasinstallatie en de buitenkranen van water. Zo wordt er geen waardevol drinkwater verspild en is het verbruik met ongeveer twee derde teruggebracht!

Zonnestroom, ja graag! De zonne-energie-installatie op het dak van de Flyer-fabriek zorgt voor al het warme water en de fotovoltaïsche installatie wekt de stroom op voor het hele bedrijf en laadt de accu's op van de fietsen op voor vele miljoenen Flyer-kilometers.

Dankzij de goed geïsoleerde wanden van het gebouw en de drievoudige raamisolatie heeft het gebouw optimale energiebesparende eigenschappen en is het bijzonder comfortabel.

Accu - Bereik

Het bereik is afhankelijk van vele factoren. Naast de accucapaciteit spelen de geselecteerde motorondersteuning, de geografische gesteldheid, de bestrating en niet in de laatste plaats het gewicht van de berijder en de bandenspanning een bepalende rol. De accu's die door Flyer worden gebruikt creëren de voorwaarden voor zo veel mogelijk kilometers per lading. Met deze speciaal voor elektrische fietsen ontwikkelde Li-Ion- mangaanaccu's wordt optimale veiligheid, capaciteit en duurzaamheid bereikt binnen een zo groot mogelijk temperatuurbereik. Zowel bij lage temperaturen in de winter als bij hoge temperaturen in de zomer is een voldoende groot bereik gegarandeerd.

Bereik met 18 Ah-accu:

ca. 20% hoger dan de aangegeven stand van de 15 Ah-accu bij een vergelijkbare gekozen ondersteuning.

Grote mobiliteit,gering energieverbruik

Wist u dat een Flyer op 100 km evenveel energie verbruikt als drie minuten warm douchen? Wie de voorkeur geeft aan energiezuinige mobiliteit, kiest Flyer!

Actieradiustabel (opgave fabrikant)

Klik voor vergrote versie:

FIT - Flyer Intelligent Technology

FLYER neemt een vooraanstaande positie in als ontwikkelaar van innovatieve eersteklas E-bikes. Dit is niet alleen te zien in elke afzonderlijke component, maar ook in het samenspel van de componenten. Dankzij FLYER Intelligent Technology (FIT) zorgen harmonieuze assemblage en perfecte afstelling ervoor dat de afzonderlijke componenten constant en nauwgezet met elkaar communiceren. Dit stelt de FLYER-E-bike in staat altijd optimaal te presteren. Ongeacht of het gaat om een mountainbike met krachtige klimcapaciteit- en, een comfortabele tourbike of een stijlvolle en robuuste stads-E-bike, FIT maakt van elke FLYER-E-bike een zelfdenkende fiets. Het samenspel van de bekende veiligheid, stabiliteit, comfort en hoge functionaliteit van FLYER-e-bikes en daarnaast het gebruiksgemak, verschaft de gebruiker een geweldige rij-ervaring. De combinatie die van deze unieke kenmerken en de FIT-specifieke componenten één geheel maakt, bestempeld FIT als het ultieme kwaliteitslabel, gericht op de behoeften van de klant en tegelijk ook klaar voor de toekomst.